2010

10. April

Så blev det atter engang "næsten" forår - i hvert tilfælde ifølge kalenderen - og tid til at fjerne vinterdækkenet. 

Som det ses af billedet er der kun en lille smule blade og andet skidt på bunden - ikke nær så slemt som de tidligere år. Det skyldes formentlig at vi her i vinter har haft sne stort set siden sidst i december - og sneen har formentlig holdt godt på blade og andet og har også holdt vinterdækkenet "tæt til" så der ikke er sneget så mange blade ind. Desuden har vandet været frosset helt til fra medio januar og til sidst i merts.

Som det måske kan anes omkring skimmeren er der ikke kommet nær så megen væde som sidst. Sidste år var det ikke nødvendigt at fylde yderligere vand på men det gælder ikke i år: Vandstanden er kun steget ca. 10 cm. i løbet af vinteren så der skal fyldes yderligere 11-12 cm. vand på - eller rundt regnet 4 kbm.

Vandet er igen i år blevet "surt" som følge af nedbør - ligger omkring pH 6.8 - men ikke mere end at en chok-kloring hæver det op hvor det skal være. 

Så er der renset op, chok-kloret og alt ser igen pænt ud - måske bortset fra kantfliserne der er blevet lidt mørke hist og her. Vandet er nu oppe på pH 7.2 som det skal.

14. November

 

Vandet er nu nede omkring 5 grader så poolen skal atter i vinterhi - og det er som sædvanligt koldt om fingrene og ligge og rode i vandet. Pumpen har i år kørt 825 timer klorforbuget omkring 8 kg, så igen i år lander vi omkring 2000 kr i driftsudgifter. 

  

Og igen gik der ikke mange dage før den første sne faldt - vi er nu henne omkring d.  28. november.