Familien Olsen - privatpc.dk - dukkehjem.dk
Welcome > Statistik > Vinter

Vinter

Nedenfor målinger af pool- og udetemperatur i løbet af vintersæsonen, hvor poolen er lukket ned. Frost allerede fra November så det bli'r nok en hård vinter.

Statistik fra de foregående år til sammenligning - og her ses tydeligt at 2010-2011 bliver hård.

I vinteren 2009-2010 har ude temperaturen ligget noget under frysepunktet i længere tid og pool'en fryser i januar godt til. Det er ikke sket de tidligere år, hvor vandet har haft så megen varme i sig at det højst er blevet til lidt tynd is enkelte steder - sikkert også hjulpet af den omliggende jords varme.

At der mangler målinger det meste af november skyldes at pool-termometeret desværre var lidt utæt og blev ødelagt. Jeg måtte derfor ud at købe et nyt (samme model) og det nye er åbenbart lidt mere præcist omkring frysepunktet idet temperaturen her sidst i januar registreres til 0.0 grader.

I efteråret 2008 blev poolen lukket ned medio november hvor temperaturen lå omkring 7-8 grader.

I løbet af januar-februar har temperaturen været så langt nede at overfladen er frosset til. At temperaturen ifølge kurven ikke kommer læmgere ned end 0,4-0,5 grader hvor den burde være 0,0 må skyldes termometerets unøjagtighed - noget som jeg overvejer at kompensere for men endnu ikke har gjort.  

Billedet af pool'en nedenfor er fra vinteren 2007 hvor alt pludseligt blev dækket godt til.